Programul National de Oncologie – Subprogramul de tratament medicamentos al bolnavilor cu afecţiuni oncologice

Asigurarea tratamentului specific bolnavilor cu afecţiuni oncologice: citostatice, imunomodulatori, hormoni, factori de creştere şi inhibitori de osteoclaste în spital şi în ambulatoriu.

Programul naţional de imunizare – Subprogramul de vaccinări obligatorii

In lume, 13 milioane de oameni mor din cauza bolilor infectioase in fiecare an. Mai mult de jumatate din acestia sunt copii sub varsta de 5 ani. Cele mai multe decese pot fi prevenite prin imunizare. Si totul se rezolva printr-o injectie… Oare merita riscul?

In Romania, controlul bolilor ce pot fi prevenite prin vaccinare este organizat in cadrul Programului National de Imunizare, care asigura preventia prin vaccinare sistematica si de masa a copiilor.

Acesta este un program naţional de sănătate publică finanţat din bugetul ministerului sănătăţii si are ca obiectiv protejarea sănătăţii populaţiei împotriva principalelor boli care pot fi prevenite prin vaccinare.

Programul National de Sanatate a Femeii si Copilului – Subprogramul pentru ameliorarea starii de nutritie a gravidei si copilului – Proiectul „Spital, prieten al copilului”

Armonia Hospital a fost desemnat de către UNICEF „Spital Prieten al Copilului” o inițiativă ce are ca scop să ofere fiecărui copil cel mai bun start în viaţă prin crearea unui mediu în care sprijinirea alăptării să fie normă.

Acestea sunt principii pe care noi le-am considerat benefice mamei, tatălui și viitorului copil. Ne-am dorit o naștere în care să primeze nevoile familei, gravidei, nou-născutului. Ne-am informat continuu pentru a fi alături de gravidele care și-au dorit să aibă o experiență diferită la naștere în care să primeze sentimentele.

Renunţă la dependenţă, pentru viaţă!

Pentru a preveni apariția consecințelor nefaste ale consumului de droguri și alcool, echipa Armonia Hospital în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța acordă sprijin și consiliere atât potențialelor mame consumatoare, cât și a celor deja gravide.

În acest sens a fost alcătuită o echipa multidisciplinară formată din specialiști ai Armonia Hospital și ai CPECA Constanța. Disponibilitatea acesteia este permanentă așa cum preocuparea pentru sănătate nu trebuie să fie condiționată de timp, situație materială sau pregătire profesională.

Sănătatea se învaţă

Niciodată informaţia venită dintr-un singur loc parcă nu este suficientă. Aşa se face că Armonia Hospital şi Asociaţia Clubul Isis au venit cu iniţiativa să contribuie, printr-un parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, la educaţia pentru sănătate oferită în grădiniţe şi şcoli.

Acest parteneriat a luat naștere din dorința comună a formării elevilor în spiritul unui stil de viaţă sănătos şi armonios, precum şi promovarea spiritului de învăţare pentru sine.

Ne dorim să aducem un plus în cunoștințele asimilate de către elevi în școală prin informații care să le completeze și să le consolideze în același timp, exemplificări din activitatea practică a medicilor, cooptarea şi implicarea efectivă a elevilor din învăţământul preuniversitar în activităţi de formare şi învăţare privind educaţia pentru sănătate.

Alte parteneriate:

Nr.PartenerTipul parteneriatului
1.Inspectoratul Județean ConstanțaColaborare proiecte pe tema educației
2.Arhiepiscopia TomisuluiServicii confesionale
3.Parohia Romano – Catolică „Sf. Anton” ConstanțaServicii confesionale
4.Muftiul cultului MusulmanServicii confesionale
5.Asociația Națională a Surzilor din România – filiala ConstanțaInterpret limbaj mimico – gestual
6.Reimann TourTraducere documente și servicii interpretariat
7.Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog ConstanțaAsistența persoanelor consumatoare de alcool și psihoactive
8.Primăria Municipiului ConstanțaDerularea de proiecte educaționale și sociale
9.Direcția de Sănătate Publică a Județului ConstanțaProgram național de sănătate publică – imunizare
10.GMC Medical ServicesServiciu privat de ambulanță
11.Spitalul Județean de Urgență Constanța „Sfântul Apostol Andrei”Transfer interclinic al pacientului critic
12.Spitalul Județean de Urgență Constanța „Sfântul Apostol Andrei”Servicii medicale, transfer interclinic al pacientului critic
13.Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei”Anatomie patologică și prosectură
14.Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si perfectionare in domeniul sanitar BucurestiInstruire personal