Copiii – cel mai frumos dar al vieţii şi în acelaşi timp o mare responsabilitate pentru părinţi.

Responsalibitatea faţă de noua făptură începe încă dinainte de momentul concepţie, starea de sănătate a noii fiinţe depinzând de starea celor doi parteneri care sunt pe cale să devină părinţi, de momentul concepţiei şi, desigur, de cele 9 luni de viaţă intrauterină a fiinţei în formare.

Homeopatia este un instrument de reechilibrare fizică, emoţional-mentală, care intervine benefic în toate etapele creşterii şi dezvoltării fiinţei umane. Orice perturbare în plan fizic şi mental-emoţional poate fi înlăturată prin administrarea remediilor homeopate.

Creşterea şi dezvoltarea ulterioară a copilului este o etapă foarte importantă iar homeopatia constituie un ajutor preţios pentru părinţi, dispunând de numeroase remedii pentru toate problemele ce pot să apară în această perioada, precum: colicile abdominale la nou-născut, apariţia dentiţiei, imunitate, dezvoltare neuro-motorie, probleme respiratorii, urinare, digestive (parazitoze) şi multe altele.

Copii, fiind încărcaţi cu mult mai puţine toxine şi având o forţă vitală bună, răspund mult mai bine la tratamentul homeopat, problemele lor rezolvându-se mult mai repede decât în cazul adulţilor.

Homeopatia este o metodă alternativă de tratament, naturală şi fără efecte adverse (uşor de acceptat și administrat copiilor) ce poate rezolva problemele celor mici în toate etapele de dezvoltare.

Să nu uităm că homeopatia se adresează tuturor: mămici, tătici, prichindei şi bunici, fiind un instrument nemaipomenit în susţinerea efortului natural al organismului de a se reechilibra, de a se vindeca, putând genera schimbări profunde atât la nivel fizic, cât şi mental-emoţional.

Dr. Dana CIOBICĂ
Medic Homeopatie