Te apropii de momentul în care micuţul tău urmează să intre în colectivitate? Desigur, intrarea copilului într-un grup organizat îl ajută să se dezvolte pe toate planurile, însă trebuie să ţii cont de câteva aspecte foarte importante.

Este cunoscut faptul că micuţii au un sistem de apărare fragil, mai ales că până la vârsta intrării în colectivitate nu au luat contact cu foarte mulţi agenţi infecţioşi iar sistemul lor imunitar este, în continuare, în dezvoltare.

În lipsa anticorpilor, bolile se transmit foarte uşor, afectând activitatea și starea de sănătate atât a copilului, cât şi a părinţilor.

Aşadar, intră în atribuţia ta de părinte să-l protejezi și să te asiguri că este sănătos înainte de a face cunoștinţă cu noii săi colegi.

Dacă te numeri printre cei care îşi duc copilul în colectivitate, trebuie să ştii din timp că fiecare instituţie şcolară solicită pentru înscriere următoarele investigaţii şi analize medicale obligatorii:

  • Examen coproparazitologic microscopic – pentru identificarea paraziţilor intestinali (giardia, oxiuri, limbrici, tenia).
  • Exudat faringian şi nazal – pentru identificarea bacteriilor (meningococ, pneumococ, streptococ, stafilococ auriu) de la nivelul căilor respiratorii responsabile pentru menigite, amigdalite, otite, penumonii, etc. Dacă este cazul, se impune antibiograma pentru culturi pozitive.
  • Coprocultură – pentru identificarea bacteriilor patogene din materiile fecale.
  • Consult pediatric – ce presupune o examinare medicală completă a copilului și se încheie cu eliberarea unui aviz epidemiologic din partea medicului specialist. În urma acestui control, medicul pediatru poate recomanda şi efectuarea unui consult oftalmologic pentru a depista din timp tulburările de vedere, precum şi a unui consult ORL pentru testarea acuităţii auditive.

Este bine ca aceste analize şi investigaţii să fie făcute din timp astfel încât orice problemă depistată să fie remediată cât mai curând, iar micuţul tău să păşească în sala de clasă plin de energie şi dornic de a-şi face noi prieteni.

Vino acum în recepția Armonia Hospital și solicită pachetul complet de investigații necesare pentru intrarea copilului în colectivitate. Ai o reducere specială și o surpriză pentru copilul tău, pentru că suntem alături de tine, încă de la început!

Cu drag, Echipa Armonia Hospital.