Puteţi alege confortul apei
Când alegeţi o naştere în apă veţi descoperi că, intrând în bazin, vă puteţi bucura de senzaţia de relaxare dată de apa caldă şi puteţi căuta o poziţie confortabilă.
Lăsaţi-vă ghidată de propriile sentimente şi vorbiţi cu moaşa sau cu medicul când este momentul să intraţi în apă.
Dacă veţi simţi cu tărie că vă doriţi să intraţi în bazin, puteţi face acest lucru. Dar nu vă grăbiţi. Probabil va fi mai bine pentru dumneavoastră dacă veţi aştepta până când colul uterin va avea cel puţin cinci centimetri dilataţie.
Partenerul poate alege
Apa caldă ajută extrem de mult în momentul în care contracţiile sunt destul de puternice şi frecvente sau dacă deja există o stare de disconfort la nivelul spatelui. Dacă vă doriţi ca partenerul să vă fie alături în timpul travaliului, el poate alege să intre cu dumneavoastră în apă. Este recomandat ca partenerul să facă un duş înainte de a intra în bazin, dacă este posibil.
Calmul este important
Amintiţi-vă să beţi multe lichide sau suc de fructe în funcţie de nevoia pe care o veţi simţi în acel moment, deoarece vă veţi folosi energia într-un mod pozitiv în timpul contracţiilor.
Apa va avea efect relaxant. Veţi fi calmă.
Nevoia de lichide va fi mai accentuată la începutul travaliului, iar în partea a doua a travaliului va exista o dorinţă de a bea lichide în cantităţi foarte mici, întrucât o vezică urinară golită va permite bebeluşului să coboare mai uşor în pelvis.
Temperatura indicată a apei trebuie să fie în jur de 37 ° C
În prima etapă a travaliului este optimă temperatura 35 ° C – 37 ° C, iar în partea a doua a travaliului 37 ° -37.5 °. În momentul expulziei este indicată temperatura de 37.5 °C pentru a asigura confortul termic nou-născutului. O temperatură mai mare poate determina supraîncălzirea gravidei producându-i disconfort.
Încearcă diferite poziţii
În cazul în care travaliul progresează lent în apa puteţi încerca diferite poziţii, chiar vă sugerăm să iesiţi din bazin şi să mergeţi mai mult pe jos, să vă folosiţi de poziţiile gravitaţionale.
Poziţiile indicate pentru a depăşi această etapă lentă a travaliului şi a facilita poziţionarea bebeluşului pentru naştere: ghemuit, în genunchi, în patru labe sau să urcaţi scările şi să le coborâţi.
Ascultaţi-vă trupul!
Vă sugerăm să vă ascultaţi corpul şi să răspundeţi nevoilor lui în timp ce vă aflaţi în travaliu.
Dacă instinctul vă spune că vă doriţi să părăsiţi piscina de naştere şi să vă aşezaţi în pat sau să folosiţi o minge de naştere, faceţi acest lucru!
Trupul vă ghidează!
Daca simtiti ca apa calda sau scufundarea in bazin nu va ofera o stare placuta intr-un anume moment, raspundeti instinctelor!
Libertatea de a alege poziţiile
Aveţi libertatea să folosiţi orice spaţiu din salon, nu doar bazinul de naştere. Nu trebuie să simţiţi că este necesar să utilizaţi bazinul doar pentru că este în cameră.
Puteţi obţine relaxare în alte moduri, alegerea este a dumneavoastră în timpul travaliului.
O naştere naturală în bazin, „ca acasă”, vă oferă opţiunea de a alege, de a vă simţi liberă şi de a intra în conexiune cu trupul, respectiv propriul instinct.
Noi îţi sugerăm câteva poziţii, dar recomandarea noastră este să îţi asculţi trupul, iar prin puterea interioară vei putea cu calm să îţi găseşti poziţia care îţi va diminua durerea sau îl va ajuta pe bebeluş în coborârea lui.
În genunchi, sprijinită de marginea bazinului: Este potrivit să alegeţi poziţia în funcţie de semnele pe care vi le dictează durerea. Astfel se va diminua presiunea de la nivelul coloanei vertebrale iar intensitatea durerii va fi mai mică.
Ghemuit, sprijinindu-se de marginea bazinului: Fiecare poziţie pe care o alegeţi instinctiv îşi are sensul ei. Aveţi încredere în trupul vostru! Poziţia aleasă va uşura coborârea bebeluşului în pelvis.
Plutitoare pe burtă, uşor întoarsă într-o parte, cu capul sprijin pe marginea bazinului: Există nevoia de a intra în transă, de a vă izola de spaţiu, de oameni şi de sunete. O poziţie în care partea superioară a trupului se relaxează, iar percepţia durerii este diminuată de efectul apei.
Dacă partenerul va fi împreună cu tine în apă, poţi încerca poziţiile îmbrăţişate sau spate în spate. Poţi încerca şi alte poziţii, care nu sunt în apă. Câteodată poţi simţi nevoia de mişcare sau de a te retrage pe patul tău.
Ascultă-ţi trupul!
Armonia Hospital