Dr. Philippe Jeanty, MD, PHD este unul dintre medicii care a efectuat pentru prima dată măsurători ecografice pentru a estima vârsta gestiațională a fătului, precum și dacă acesta se dezvoltă normal. Cu o experiență de peste 35 de ani, măsurătorile efectuate de Dr. Philippe Jeanty au devenit un etalon iar numele său este cunoscut peste tot în lume.

Aflat pentru prima dată în România, medicul a fost prezent în cadrul forumului organizat de către Asociația Clubul Isis pe 22 martie 2014 la Constanța pentru a-și prezenta ultimele cercetări în domeniul anomaliilor fetale în fața a sute de medici din toată țara.

În cadrul forumului, au fost prezenți şi dr. Radu Vlădăreanu, preşedintele Societăţii Române de Ultrasonografie în Obstetrică şi Ginecologie, dr. Mircea Onofriescu, managerul Spitalului de Obstetrică Ginecologie „Cuza Vodă” din Iaşi, dr. Răzvan Stanca, dr. Valeria Stroia şi dr. Daniela Stoian.

Acest Forum cu participare gratuită a fost organizat la inițiativa Arena Medicală și a fost creditat CMR cu 11 credite EMC.