Duminica, la Sala Sporturilor, 8 scoli din judetul Constanta au luat parte la prima etapa de fotbal scolar “Cupa ISIS”. Grupa urban a fost reprezentata de scolile “Nicolae Tonitza, “ Remus Opreanu”, „B.P.Hasdeu” si „Grigore Moisii”, in timp ce din grupa rural au facut parte elevii unitatilor de invatamant din Castelu, Costinesti, Poarta Alba si Valu lui Traian.

Au intrat pe teren cu gandul la Cupa, au luptat pana in ultima secunda si s-au bucurat pentru fiecare gol marcat de ei sau ratat de adversar. Mingea a lovit de zeci de ori bara sau plasa pe exterior dar si cand a intrat in poarta bucuria a fost pe masura.

Dupa 4 meciuri eliminatorii, finalele s-au jucat intre Scoala „Nicolae Tonitza” si Scoala nr. 2 Navodari (Castigator „N. Tonitza) si Valu lui Traian – Costinesti (prima a castigat).

Cele doua invingatoare, au facut show in ultimul meci al zilei, ajutate, desigur, de galerii. S-au distantat repede, fiind tot mai aproape de Cupa – scolarii din Valul lui Traian fiind desemnati castigatorii Cupei ISIS la fotbal scolar.

Sub deviza “Isis naște campioni”, competitia sportiva a facut parte din proiectul “Sanatate prin sport” sustinut de emisiunea Arena medicala si de Armonia Hospital si s-a adresat scolarilor din ciclul primar. Parteneri ai actiunii au fost Asociația Clubul Isis, Directia Judeteana si Sport si Tineret Constanta si Inspectoratul Scolar Judetean Constanta.

Trofeele au fost inmanate de dr. Mohamed Zaher – managerul Armonia Hospital si de prof. Dragos Ciucan, inspector de educatie fizica si sport.

Scopurile și obiectivele competitiei au fost: sprijinirea sportului juvenil, promovarea unui mod sănătos de viață prin mișcare, manifestarea interesului pentru practicarea sportului, cultivarea dorinței de afirmare într-o anumită disciplină practicată, invingerea emoțiilor negative și valorificarea optimă a potențialului motric și tehnico-tactic în întreceri si concursuri, dezvoltarea aptitudinilor de comunicare și a sentimentului de apartenență la un grup, imbunătățirea deprinderilor motrice de bază/utilitar aplicative necesare practicării disciplinelor sportive, formarea și consolidarea trăsăturilor pozitive de caracter și personalitate, formarea și consolidarea deprinderii de a acționa în echipă, formarea și consolidarea obișnuinței de
practicare autonomă a mișcării prin joc sportive, dezvoltarea spiritului fair-playului.

Cea de-a doua etapa a concursului scolar va avea loc la sfarsitul lunii februarie.