În fiecare dimineaţă bebeluşul poate avea probleme atunci când va trebui să deschidă ochişorii.

Acesta se va putea trezi cu ochii lipiţi sau cu o secreţie de culoare gălbuie, denumită în limbajul popular „urdoare”, de aceea este important să acorzi o atenţie deosebită igienei ochişorilor.

Curăţarea ochilor lui bebe trebuie să urmeze nişte paşi esenţiali şi trebuie făcută ca la carte, astfel încât să eviţi complicaţiile sau să îi periclitezi sănătatea:
-Spală-te bine pe mâini înainte de a curăţa ochişorii micuţului.
– Foloseşte un tampon de vată sau o compresă sterilă şi înmoai-o foarte puţin în apă călduţă (fiartă şi răcită în prealabil, pentru a nu avea impurităţi) sau în ser fiziologic; nu folosi obiecte dure şi nici măcar beţişoare de urechi (rişti să îl răneşti).
-Începe să cureţi ochişorul dinspre colţul exterior spre interior, prin mişcări uşoare, fără a apăsa în vreun fel ochişorii; nu curăţa niciodată ochişorii în interior – procesul de curăţare trebuie să se facă cu ochii închişi.
-Nu folosi aceeaşi compresă la ambii ochişori – odată ce ai terminat curăţarea unuia, ia-o de la capăt cu o alta, pentru că dacă un ochi are o infecţie rişti să o răspândeşti şi la celălalt.
-Vorbeşte cu bebeluşul sau cântă-i ceva pentru a-l calma în timp ce faci acest lucru, pentru că zona ochilor este destul de greu de curăţat şi nu vrei să-i provoci vreo neplăcere.