Lumea virtuala este o comunitate unde oamenii care au aceleasi credinte se „intalnesc” in diverse discutii.
Multumim pentru alegerea ta!

Mamica bio ne povesteste:

„Buuun, a venit in sfarsit ( dupa 4 luni) momentul sa va povestesc despre experienta a doua de nastere, de data aceasta la maternitatea privata Isis din Constanta.

Turismul medical in Romania
Poate parea o nebunie sa alegi sa nasti in alt oras, mai ales daca intentionezi o nastere naturala, care nu se poate planifica precum operatia de cezariana. Dar sa stiti ca turismul medical deja ia amploare in Romania, si pe buna dreptate.
Eu pana in luna a 8-a nu am stiut unde nasc. Si nici nu ma hotarasem PE UNDE nasc. De fapt, la cat de haotica si aglomerata am fost anul trecut, abia am avut timp sa realizez ca sunt gravida si ca trebuie sa iau niste decizii la un moment dat.
Cu shop-ul in plin avant si dezvoltare, cu mine one-man-show ingropata in colete si telefoane cate 12h pe zi, as fi putut foarte bine sa incep sa-mi organizez nasterea dupa ce mi se rupea apa. Dar bine ca n-a fost asa.

De ce am ales maternitate privata?
Pentru ca am nascut o data la stat si stiu care sunt diferentele. Pentru ca daca nici cand nasti nu ai parte de un tratament uman, demn, de un mediu placut dar mai ales curat si de niste confort – atunci cand ? Pentru ca macar a doua oara as fi meritat putin confort fizic, dar mai ales psihic. Nu ma pricep sa dau spaga si ma mandresc cu asta.

De ce am ales Isis Constanta?
Nu o sa mint si o sa spun ca in primul rand datorita costurilor. Toate maternitatile private din tara au tarife cu mult mai mici decat cele din Bucuresti. La maternitatile din Brasov, Targu Mures sau Constanta o nastere costa incepand de undeva de la 2500 RON. In Bucuresti nimic nu incepe sub 2000 EUR si urca pana la 3000 EUR.
Un alt motiv au fost recenziile pozitive pe care le-am gasit pe net despre clinica Isis si despre medicul Mohamed Zaher.
Apoi a mai fost amanuntul nasterii in apa – care nu costa nimic in plus!

Cum a fost? Foarte bine!
Pe mine m-a asistat la nastere chiar dr. Zaher, pe care l-am intalnit in total de 2 ori: o data cand m-am dus sa vizitez clinica …. si a doua oara cand am nascut. Mi-a lasat impresia unui doctor responsabil, sigur pe el, foarte deschis si mai ales foarte disponibil – exact asa cum trebuie sa fie un obstetrician. Un medic care este si directorul clinicii si care raspunde la numarul de mobil de pe site … e LUCRU MARE!

Cum sunt conditiile?
Conditiile de la clinica sunt asemanatoare unui hotel de 3 stele, mancarea este aprovizionata din afara unitatii (catering) si e multa si buna.

Cum sunt este personalul?
Personalul este dragut, saritor, disponibil si toata atmosfera de acolo este una pozitiva, centrata pe actul minunat al nasterii, al alaptarii si al relatiei mama-copil. Totul in jurul tau este destinat sa te faca sa simti maretia momentului prin care treci fara sa fie intinata de oameni si lucruri urate – la propriu si la figurat.
Fara spaga, fara jigniri, fara umilinte, fara dejnadejde, fara wc-uri murdare. Intr-un singur cuvant: UMAN.

Cat a costat?
Pachetul complet cu nastere (de orice fel), anestezie, recoltare stem, cazare & mancare 3 zile pentru mine si tati a costat 1000 EUR si a meritat fiecare banut.

O sa revin intr-o alta postare cu relatarea “artistica” a nasterii, asa cum a fost ea: amuzanta, grea, frumoasa, filmata, difuzata pe facebook etc.

O sa va spun cum am nascut in apa (aproximativ), cum a doua nastere nu e neaparat mai usoara decat prima si cum epiziotomia ca rutina este o barbarie si o mutilare pe care nici o femeie nu ar trebui s-o accepte.”