Gravidele isi doresc o nastere in apa, dar cateodata lipseste informatia valabila

Astazi am fost contactati de o gravida din alta localitate, Galati care isi dorea o nastere naturala, in conditii decente hoteliere si medicale.
Avea informatii despre nasterea in apa, dar pareau insuficiente, iar multe dintre ele erau controversate.
Am intrebat-o de unde are aceasta informatie si ne-a relatat ca „spatiul virtual” i-a fost baza cunoasterii din acest domeniu.

Am citit informatia care exista pe internet despre nasterea in apa din Romania si am realizat ca sunt multe mesaje controversate, multe dintre ele vechi, multe convingeri preluate dintr-o lume excesiv de medicalizata a nasterii.
Este timpul ca informatia sa fie putin retusata, axandu-ne pe realitatea care se intampla de doi ani in clinica Isis din Constanta!

Nasterea in apa pentru multe persoane este un lucru pe care si l-au dorit, iar acum il pot avea!

Informarea din surse sigure: carti de specialitate, specialistii in domeniu, studii din strainatate

Sunt femei care s-au informat, care citesc multe materiale din strainatate, au exemplele prietenelor care au nascut in alte tari: acasa, in apa, in unitati sanitare sau centre de nasteri.
Ele cunosc experienta pozitiva a altor femei, au notiunile teoretice, iar faptul ca in Romania se intampla acest lucru, este drumul deschis si sigur catre un vis devenit realitate.
Aceste femei vor dori sa stie ca lucrurile se petrec ca in strainatate, ca se respecta anumiti parametri teoretici.

Nasterea in apa are o conotatie de senzational?

Exista un alt gen de femei care nu cunosc foarte multe lucruri despre nasterea in apa, care au auzit ca poate fi mai bine pentru mama, ca este un lucru nou.
Acestea vor dori cat mai multe informatii despre nasterea in apa: beneficii pentru mama si copil, de ce se alege scufundarea in apa, ce pericole pot apare pentru mama si fat, daca se poate face epiziotomie si cand. De asemenea vor dori sa stie care este adresabilitatea pentru acest gen de nastere.

Cine alege o nastere in apa?

Femeile care aleg nasterea in apa sunt persoane deschise la nou, pot urma un trend (urmeaza exemplul altora), daca au confirmari ca lucrurile sunt pozitive.
Posibil sa se intrebe care este rata nasterilor in apa in Romania, ce spun alte femei despre aceasta experienta. Este important sa cunoasca realitatea din surse sigure, de regula de la persoanele care directioneaza catre aceste centre sau sa se adeseze direct celor care sustin gravidele in maternitatile unde se naste in apa.

Este bine de stiut ca, din ce in ce mai multe femei aleg sa nasca in acest mod.