Dragii nostri cititori,
V-ati invatat ca Maternitatea Isis sa abordeze intr-un alt mod evenimentele care se petrec la nastere, cat si in perioada imediata acesteia. Am revolutionat o lume virtuala, informata si dornica ca medicina, implicit lumea nasterii, sa poata avea o alta fateta, aceea a respectului fata de om, pacient, practici si conduite medicale.

Maternitatea Isis a fost prima care a preluat acest concept:
Nasterea reprezinta mai mult decat un act medical.
Nasterea si alaptarea intr-o institutie medicala inseamna respect fata de om, anticiparea nevoilor emotionale ale acestuia si nu in ultimul rand imbinarea actului medical cu respectul fata de persoana.

V-ati pus poate intrebarea de ce se intamplau toate acestea in Maternitatea Isis,
atunci cand sistemul medical avea o atitudine rigida fata de pacient, usor autoritara, generand ideea ca puterea de actiune si de decizie este strict a autoritatii medicale. Multi dintre noi am acceptat aceasta conduita, ne-am revoltat in sinea noastra, dar am mers mai departe, fiindca in acel moment era singura varianta prin care puteai obtine o prestatie medicala. Daca ati observat, am folosit acest termen, „prestatie”, fiindca de multe ori actul medical se rezuma la stricta prestatie a unui serviciu.

Salon Maternitatea Isis

Orice inceput este greu
In aceasta lume virtuala a existat si exista o mare categorie de parinti care au preluat informatii din America, Canada, Spania, Italia, etc, au avut experiente satisfacatoare in alte tari si si-au dorit ca acest lucru sa se poata realiza si in Romania.
Orice inceput este greu. Sistemul medical de stat a fost presarat de cabinete private in care medicul din spital avea o alta conduita, avea timp pentru pacient, fiindca sistemul privat nu functioneaza decat pe baza de atentie.
Treptat a existat o adresabilitate maxima a pacientilor catre cabinetele medicale din sistemul privat: inainte de confirmarea medicala, directionarea terapeutica pacientiii obtineau atentie, timp pretios pentru discutii umane cu medicii carora le incredintau trupul.
S-au facut acute polemici precum ca sistemul medical este corupt si ca nimic nu va schimba atutudinea cadrelor medicale.

Dar iata ca, sistemul privat functioneaza!
Oameni revoltati de atitudini diferentiate dintr-un sistem de stat si altul privat, se indreapta tot mai mult catre privat. In acest fel omul, cadrul medical, invatat sa aiba o anumita conduita intr-un sistem de stat este modelat de pacientul care achita un serviciu.
Si va intrebam: puterea pentru schimbare apartine in acest caz cadrelor medoacle sau pacientului?

Privatizarea sistemului medical a fost inceputul schimbarii in sistemul sanitar?
Evident, a fost o treapta pe care sistemul medical, respectiv relatia cadru medical-pacient, trebuia sa o treaca.
Pas cu pas, acele cadre medicale care s-au detasat de ceilalti, prin atitudine deschisa fata pacient si au fost selectati, in detrimentul celor care s-au incapatinat sa ramana la vechile practici, atitudini.

Sistem privat, dar practici medicale demonstrate benefice pacientului
Maternitatea Isis, s-a desprins de sistemul medical de stat dorind sa acorde servicii umane, intelegand nevoile pacientului.
Dar asa cum spuneam mai sus, studiile in domeniul maternitatii au demonstrat ca practicile medicale pot fi continuu imbunatatite, imbinand profesionalismul medical cu trairile pacientului si directionarea pozitiva a acestuia.

Atitudinea generala a Romaniei, vis-a-vis de gandirea pozitiva
Au fost pasi simpli, dar grei. A fost deschidere catre pacient, dar si reguli strict medicale de urmat. Au fost oameni care s-au modelat pentru a lucra intr-un sistem privat.
Cat de simplu este pentru Romania sa lucrezi intr-un sistem privat?
Cat de simplu este in Romania sa poti respecta actul medical, dar sa acorzi si respectul omului, astfel incat sa il faci sa se detaseze de anumite situatii negative si sa ii imprimi gustul reusitei?

Defapt, nasterea si alaptarea inseamna inceputul unei familii
Dragii nostri,
Este important ca in cele trei zile pe care le petreceti la noi, sa aveti sentimentul ca ati avut o experienta frumoasa.
Si nu ne raportam la confort, nu ne raportam la faptul ca asistenta vine si deserveste pacientul mult mai des deact intr-un sistem de stat sau in alt sital privat, nu ne referim la faptul ca putem ajuta proaspata mamica sa se odihneasca, dandu-i copilului biberoane cu lapte praf, luindu-i copilul peste noapte pentru ca ea sa doarma linistita.

Nasterea unei familii Maternitatea Isis

Am putea spune ca, acesta este un fals confort pe care poate sa vi-l acorde o clinica privata
Ingrijirea excesiva a femeii proaspat nascute genereaza sentimente de neimplinire atunci cand va ajunge acasa.
O femeie proaspat nascuta sau operata care va fi in permanenta dependenta de calmantul acordat cu usurinta, pentru confortul ei mental si fizic, va suporta cu greu perioada de furie a laptelui pe care o va resimti acasa. Aceasta va genera sentimente de neimplinire, de neincredere pe termen lung sau scurt.

Atunci cand copilul este in grija cadrelor medicale, poti fi fericita pentru o seara doua sau trei.
Dar oare ti-ai pus intrebarea, draga mamica, ca acasa nu vei mai avea sustinerea profesionistilor, iar tu poti genera aceleasi sentimente de mamica nestiutoare?
Oare nu era mai bine daca in acele trei zile din maternitate ai fi invatat cum sa te descurci cu micutul, cerand confirmarea specialistilor?
Oare nu era mai simplu sa depasesti anumite etape dureroase ale alaptarii, ale plansului copilului si sa ai micutul in permanenta la sanul tau?

Ai fi trait acea perioada de neincredere in mediul spitalului, sustinuta de specialisti, confirmandu-ti ca, instinctiv, tu sti ce si cum sa faci cu micutul tau.
Oare faptul ca ai solicitat suplimente cu lapte praf, pentru confortul pe care ti-l acorda o clinica privata (raport serviciu-pret) nu ti-a creat un drum catre nesiguranta, nu ti-a zdruncinat usor increderea ca poti alapta? Ca ai suficient lapte? Sau ca laptele tau este suficient de bun pentru copilul tau?

Ce ne-am dorit sa subliniem in acest articol?
Adesea in sistemul privat se realizeaza un raport intre pret si serviciu. Pentru anumite servicii ne dorim confort.
Evident, poti avea aceste lucruri in maternitatea noastra, insa nasterea este o experienta emotionala in care sadim incredere, deprinderi, obiceiuri sanatoase, o minte puternica pentru a fi pregatiti in viata de parinte.

Confortul de multe ori inseamna neimplicare, iar un parinte implicat este un parinte increzator
In maternitatea noastra aveti servicii hoteliere, dar ne dorim sa aveti un start bun al alaptarii, sa alaptati pe termen lung, ne dorim ca partenerul sa fie implicat alaturi de voi in cresterea si educarea copilului, ne dorim sa simtiti ca puterea este la voi si nu noi, cadrele medicale suntem cele care va ingrijim micutul, va dam directiile pentru o viata de familie.

Noi, echipa Isis, ne dorim sa va simtiti parintii pregatiti atunci cand va indreptati catre iesirea din spatiul unde ati trait o experienta unica din viata voastra!
Va multumim ca ne-ati ales!