M-am gandit foarte mult daca sa dau o nota calda, personala acestui blog sau sa raman la nota oficiala. Si am simtit ca este cazul sa scriu acest articol.

Ce doream defapt sa scriu aici?
Imi pare important ca aici sa se contureze lucrurile care se intampla in interiorul unei maternitati .
Un site de prezentare este o forma oficiala, acolo gasim informatii stricte, prezentari cat si abordari teoretice ale multor subiecte interesante pentru public.

Venind aici, am aflat ca in interiorul acestei maternitati este mai mult decat ceea ce se poate percepe dintr-o prezentare oficiala a unui site. Am simtit ca interiorul este plin de sentimente iar ceea ce emana, poate fi simtit si de cei ce vor urmari acest blog .
Un blog, in care mi-am propus sa descriu trairile celor care intra in acest spatiu – maternitatea privata Isis.
Ma refer la toate persoanele care poposesc aici, fie ca sunt cazate cateva zile, fie ca sunt zi de zi antrenate in periplurile maternitatii, personalul.

Evident, acest blog are un inceput!
Ramanand la nota personala, fiindca ceea ce va voi transmite de aici,va fi prin prisma a ceea ce simt .
Cum am aflat eu de aceasta maternitate si cum am ajuns aici, acum?

Mai 2008-Seminarul de pregatire al educatorilor prenatali Lamaze din Romania
Eram un grup de treisperezece persoane, cadre medicale(medici,moase,asistente),psihologi si kinetoterapeuti.
Acolo am cunoscut-o pe AnaMaria Vida, care este in prezent coordonatorul medical al clinicii Isis Medical Center.
Stiam despre ea ca este moasa cu studii superioare, un lucru nou pentru noi atunci, ea aflandu-se printre primele promotii care a absolvit o astfel de facultate. Am aflat ca lucreaza in Constanta in cadrul unei cabinet privat-Prosana, impreuna cu medicul dr.Zaher Mohamed.

Acesta a fost primul meu contact cu Ana. A fost placut impresionata sa aflu ca in tara exista un medic care scolarizeaza un cadru medical pentru a avea cursuri Lamaze de pregatire pentru nastere si alaptare. Rar gasesti un medic sau o alta persoana decat familia, sa te sustina financiar intr-un proiect nou, greu accesibil, la acea ora in Romania, cum era Lamaze.
Am presupus ca acea persoana (medicul) gandeste diferit, ca este la curent cu noile studii in domeniul nasterii naturale.

Ulterior,
in pregatirea noastra Lamaze, am tinut legatura cu Anamaria si am aflat ca proiectul de mare anvergura al medicului cu care lucreaza, este deschiderea unei maternitati private in Constanta!
Frumos, mi-am spus!
Aveam nevoie de asa ceva in Romania, dar nu stiam aproape nimic, fiindca in acel moment eram centrata pe ceea ce faceam eu in orasul meu: incercam sa promovez nasterea naturala, alaptarea, iar cateodata ma loveam de rezerva celor care au profesat ani buni intr-un sistem sanitar romanesc, care au avut confirmari ca lucrurile sunt bine realizate, iar o pregatire psihologica pentru nastere putea sa nu existe in acest proces al nasterii si alaptarii.
Eram in orasul meu si impreuna cu grupul Lamaze Romania, incercam sa aducem confirmari ca nasterea nu este numai un act medical, este o experinta emotionala unica, iar pregatirea si confortul psihologic al mamei sunt esentiale.

Pas cu pas intalneam gravide, care isi doreau sa aiba partenerul alaturi de ele la nastere, sa stea cu ele in salon atunci cand se forma noua familie, intalneam oameni deosebiti din sistemul sanitar,care imi aratau bunavointa, dar la un momentdat, atat eu cat si gravidele ne loveam de rigiditatea unui spital care nu dorea sa se indeparteze de la rutina si de la interpretarea legii.

Cele mai multe gravide, aveau un mod diferit de a vedea nasterea, aveau informatii din lumea virtuala, informatii extrem de actuale si veridice, aveau confirmari ale persoanelor apropiate care au avut o altfel de nastere intr-o alta tara, unde se acorda importanta deosebita nu numai actului medical , ci si familiei si confortului afectiv al acesteia.
Astfel am inceput cautarea in Romania a maternitatilor care ofera servicii, chiar si contracost care sa respecte parametrii de mai sus.

Pentru mine Isis in acest moment inseamna profesionalism, dedicare, familie.

De mult timp mi-am propus sa descriu in cateva cuvinte fiecare cadru medical pe care il veti intalni in cadrul clinicii. Pot evidentia trasaturile care il caracterizeaza cu adevarat?
A trecut un an de cand sunt parte a colectivului Isis si simt ca pentru fiecare coleg am cuvintele puse deoparte, simt ca sunt medici, asistente, infirmiere care pleaca acasa si se gandesc, daca unui bebelus ii va fi bine sau daca o gravida va trece cu bine peste experienta nasterii sau a operatiei.

Suntem o echipa si ne bucuram pentru fiecare realizare si suferim daca exista semne de intrebare in timp ce actionam din punct de vedere medical.Suntem oameni si avem emotii.

Medicina se poate numi o stiinta exacta? Medicina inseamna traire, trairile celui care beneficiaza de serviciile medicale, ci si ale celui care vine de acasa, care imbraca halatul si se uita pe sine, fiind dedicat celui pe care il are in fata sa, fara ca acesta sa il simta.
Pacientul doreste sustinere, are incredere in cel din fata lui, iar cadrul medical incadrat in norme medicale si sentimente actioneaza.

Isis pentru noi inseamna o a doua casa, iar in randurile noastre nu veti vedea o persoana care vine la serviciu si atat.
Isis-ul este cladit din visele fiecaruia care ne-a trecut pragul-obstetrica, neonatologia, anestezia, psihologul, infirmierele, receptionerele.

In numele colectivului Isis, va multumesc!