Cine se adreseaza unei maternitati private?

Am putea spune ca, adresabilitatea catre o maternitate privata este crescuta, numai in randul femeilor care sunt la prima nastere, fiindca adesea gravidele isi doresc doar un singur copil, iar nasterea intr-un sistem privat reprezinta o investitie in copil.

De asemenea, am intalnit femei care sunt la al doilea copil si au avut la prima nastere o experienta diferita fata de ceea ce isi imaginau, de aceea se adreseaza unui sistem privat, pentru a-si asigura o nastere fara dezamagiri, asa cum o anticipeaza.
Dar, in clinica noastra, intalnim tot mai frecvent mamici care nasc al treilea sau al patrulea copil.

Si atunci vorbim de o Romanie unde nivelul de trai a scazut, asa cum popularizeaza toate mijloacele media? Vorbim de o Romanie in care familia isi programeaza doar un singur copil fiindca, planul lor financiar pe termen lung nu poate asigura confort decat unui singur copil?
Sau gandim ca familiile cu trei copii, sunt familii simple, asa cum credeam in copilaria noastra?
Ori ne gandim ca doar o familie care isi poate permite sa creasca trei copii, va face acest pas?

Si care este realitatea Romaniei? Care este realitatea in maternitatea Isis?

Contrar ideii ca avortul este o metoda de contraceptie des folosita, foarte multe femei casatorite, care au deja un copil sau doi, aleg sa nu recurga la aceasta tehnica invaziva. Aleg un mod de protectie, insa de multe ori natura le ofera cate o surpriza, materializata intr-un sufletel rasadit in pantecul unei mame.
Aceste femei au deja un plan de familie si de viata prestabilit impreuna cu partenerul lor

Sentimente de neliniste, tristete

O sarcina survenita pe neasteptate poate aduce usoare sentimente de neliniste, poate chiar tristete. Si totusi, multe femei isi gasesc echilibrul destul de repede!
Planurile care se conturau pana in acel moment, incep sa se reformuleze.
Gandurile materiale care initial, aduceau ingrijorare, acum se transforma in visare
O mama care deja a purtat in pantece un copil, doi sau trei, cu usurinta isi va aminti sentimentele placute ale sarcinilor, in special, daca partenerul este cel care o sustine si o incurajeaza.

O casa cu multi copii-visul ascuns al femeii?

De multe ori, visul oricarei femei este de a avea o casa plina cu copii, o familie numeroasa unde copiii sa se inteleaga, sa se sustina reciproc, isi doresc familia traditionala, a bunicii, unde nu exista calculatorul, televizorul si orice alta motivatie materiala.
O sarcina care ia o femeie pe nepregatite, ii poate permite ca visul sau sa devina realitate.

Alte familii, aleg sa cresca inca un sufletel, considerand ca exista un arbitru al propriei vieti, iar copiii sunt cei pe care nu ii programam, ei vin atunci cand vor.
Adesea, aceste familii au un nivel mediu de trai, sunt echilibrati si de cele mai multe ori se evidentiaza printr-o gandire pozitiva, cu credinta in divinitate.

Povestea unei familii cu trei copii

Va spuneam ca in maternitatea noastra, aleg sa nasca din ce in ce mai multe femei care sunt la a treia nastere.
In randurile urmatoare poate fi o simpla poveste de viata, o poveste comuna multor familii din Romania si in special din Constanta.

O dupa amiaza linistita

Internare pentru nastere-doctor Peteanu. Gravida la a treia nastere. In doua ore s-a nascut cea de-a treia fetita a familiei.
In sala de nastere, nu am avut timp sa observam comportamentul gravidei, totul a fost atat de rapid, atat de normal, fara sunete, calm, constiincios.

Un cuplu interesant, o perioada aglomerata

In zilele care au urmat in salon, mama a alaptat fetita exclusiv la san, iar daca sistemul medical i-ar fi permis, ar fi putut pleca imediat dupa nastere acasa, fiindca lucrurile se desfasurau normal, iar ea avea pregatirea si puterea sa se descurce fara ajutor.
In ziua externarii, i-am rugat in mod deosebit, sa mai astepte cateva minute, fiindca povestea lor despre nastere si viata de familie, ne-ar fi placut sa o impartasim cititorilor Jurnalului Isis.

Ne intampina un tatic cu multe experiente de viata si dornic sa ni le comuniceI

n zilele noastre, cand femeia alege sa nasca natural de trei ori, ne intrebam, de ce o face, care ii sunt valorile, de cine este sustinuta, fiindca este atat de simplu sa alegi operatia cezariana.
Poti trece printr-un travaliu, doua, dar sa treci de trei prin durere?

Se aseaza comod pe un scaun, ne invita sa luam loc pe pat, doar el este gazda!

In ultimul timp, in urma experientelor cu familia mea, in special cu copiii, am invatat sa nu mai fiu adeptul medicinei clasice: bisturiu, taieturi, chiar daca sunt momente cand acestea sunt necesare. Consider ca este important sa fiu informat si sa fiu propriul meu stapan.
Mi-a placut sa studiez pentru mine din vesnica dorinta de autoperfectionare. Si am ajuns la concluzia ca, stiinta este limitata si nu putem repara chiar tot, iar inainte de a ajunge la medic ma informez foarte bine.

In familia noastra se naste natural

Mama si sora au nascut natural. Ele au nascut la tara, dar eu am putut avea alte conditii de nastere, de ce sa nu nasc natural, daca am avut posibilitatea sa nasc intr-o clinica privata?

Prima oara am nascut mai greu

Am avut un travaliu de cinci ore. Nu stiam la ce sa ma astept, chiar daca eram informata si citisem destul de mult. Dupa prima experienta mi-a parut ca este greu si nici nu ma  mai gandeam ca voi mai naste vreodata.

Parerea tatalui:

As spune ca a fost o nastere normala fata de nasterile altor femei care au stat mai mult de doisprezece ore in travaliu si intr-un final au facut cezariana!

Cand ati uitat durerile primei nasteri?

Dupa un an , nu ma mai gandeam la nastere ca la o experienta urata, consideram ca e timpul ca fata noastra sa mai aiba un frate.

Parerea tatalui:

Noi gandeam ca este placut sa avem o familie mai mare, copiilor nostri le-ar fi fost bine mai tarziu daca aveau mai multi frati.
Apoi am gandit ca petrecem mai mult timp impreuna si ne doream o familie cu multa armonie.

Va asteptati ca nasterea a doua sa fie diferita?

Speram ca nasterea a doua sa fie diferita si mai usoara, dar nu asa de rapida!A fost un travaliu foarte scurt, timp de o ora, iar durerile nu le-am perceput atat de mari ca la prima nastere.
Defapt, acum constientizez ca la a doua nastere am stat mai mult acasa, pe cand la prima am plecat spre spital, inca de la primele contractii.

Mi s-a rupt apa cand faceam cafeaua

La a doua nastere, mi s-a rupt apa cand faceam cafeaua, dar nu m-am grabit sa plec!
Am ramas sa imi termin cafeaua, am facut dus, dupa care am plecat la spital.

Ce a fost diferit la a doua nastere?

La prima nastere sotul meu era plecat din tara. Ma simteam singura, abandonata in spital, iar ceea ce m-a dezamagit a fost faptul ca medicul cu care programasem sa nasc, nu mai putea veni.
Aceasta situatie mi-a dat o stare de nesiguranta.

Ne facusem planul de familie

Dupa nasterea celui de-al doilea copil, eram convinsi ca familia noastra isi va pastra aceasta structura.
Am urmat o specializare si urma sa ma angajez, dar am renuntat in momentul cand am aflat ca sunt iar insarcinata.

Ce parere aveati despre familiile cu trei copii?

Avem prieteni care au trei copii si ne parea greu din punct de vedere financiar, cat si prin prisma timpului alocat fiecaruia. Toata lumea se ingrijora de aspecte financiare si chiar daca au fost momente cand aspectele materiale nu ne ingrijorau, gandeam ca oricand este loc de mai bine.

Cand ati ramas insarcinata a treia oara, ce ati gandit?

“Nu-i adevarat!” “Nu are cum sa mi se intample asta!”
Eram suparati, fiindca consideram ca planurile pe care le facusem, nu le mai puteam indeplini.
Am avut programare la avort, m-am imbracat si mi-am zis ca nu pot face asta, sunt ghidata de credinta in Dumnezeu si nu imi pot accepta propriul copil?

“Dar…”completeaza, tatal

Dar calitatea omului este de a fi adaptabil, de aceea am refacut planurile.
Si am preluat o idee a parintilor nostri: ne-am uitat in jurul nostru, mai jos decat noi, dupa care am vazut ca defapt noua ne este bine.

Vi s-au schimbat acum planurile de viitor?

Acum avem trei fete, iar planurile noastre ca si familie, sunt aceleasi, dar ne vom reinventa de fiecare data, pe masura ce fetele noastre cresc.

Daca un alt parinte trece printr-o situatie similara

Noi am considerat ca am facut alegerea cea mai buna. Nu suntem in postura sa oferim sfaturi, fiindca fiecare familie este intr-o situatie diferita. Dar este important sa se sfatuiasca impreuna, sa nu se lase influentati de parerile celorlalti, sa nu copie modele.

Parerea tatalui:

Este mai usor de suportat frustrarea obtinuta in urma unei greseli proprii, decat dezamagirea pe care ti-o ofera ceilalti.