Țara în care trăim, 2012. Un peisaj pe alocuri pigmentat cu nuanțe stridente, oameni pe care stresul îi ajunge din urmă, alți oameni pentru care noțiunea de “sinceritate” este sinonimă cu “trădare”.
Copii care nu își găsesc un loc în familie, cupluri care se dezbină înainte de a apuca să se formeze, părinți uitați în căminele de bătrâni chiar de ființele cărora le-au dat viață. Este un tablou inspirat din poveștile pe care le auzim, dar în spatele lui stă ascunsă o altă versiune.
De fapt, viața este așa cum ne-o facem noi, așa cum am învățat că ar trebui să fie, așa cum simțim că vrem să fie. Fiecăruia dintre noi i-a oferit destinul ocazia de a-și exprima valoarea. Și nu o singură dată. Ni se întâmplă zilnic, dar suntem prea grăbiți ca să ne dăm seama.
Tocmai de aceea, anul acesta, echipa Isis și-a propus să genereze activități care să contribuie la crearea unui mediu în care pot fi descoperite valorile individuale, împărtășite și întărite.
Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanța” a fost un prim pas; prin ceea ce a reprezentat premierea acelora care fac cinste orașului constănțean, dar mai ales prin identificarea unor aspecte care contribuie la dezvoltarea urbei. Concursul “Idei de valoare” chiar acest lucru a avut în vedere.
Încă din primii ani de școală am învățat ceea ce este valoarea. În urmă cu mulți ani era estimată în cifre (note), astăzi, în calificative, iar coronița din flori a rămas simbolul premiantului.
Pentru a ajunge la acest nivel, copiii au nevoie de educație, de sprijin moral și de implicarea părinților. Dar în ziua de azi, ei sunt prea ocupați să le acorde atenție sau prea săraci ca să îi trimită la școală.
Campania “Donator de zâmbete” a fost lansată tocmai pentru a încuraja dezvoltarea individului și de a stimula implicarea lui în viața socială. Donatorii și voluntarii nu fac altceva decât să demonstreze că oricine poate în viață, mai ales atunci când cineva îl susține. Datorită implicării unor oameni cu sufletul mare, mii de copii din zonele rurale ale județului Constanța au primit cărți, rechizite, haine și alte obiecte vestimentare. Familiile lor s-au bucurat să primească produse alimentare și diverse produse casnice. În acest fel, ne bucurăm să știm că am putut să asigurăm un minim de confort psihic acelora pentru care fiecare zi înseamnă o provocare.
A dona zâmbete înseamnă a te implica într-un act caritabil. A fi voluntar înseamnă a te alătura unor oameni cu nevoi speciale și a le oferi ajutor, iar pentru că știi să dăruiești înseamnă că ești un om cu valoare.
Valoarea nu trebuie să se piardă în timp pentru că ea dă naștere la valori.
Îți mulțumim că ne-ai oferit ocazia de a te cunoaște!
Dr. Mohamed Zaher – Manager General Armonia Hospital