Buna mami, ce mai faci? Eu sunt foarte bine, mulțumesc lui Dumnezeu. Au trecut doar câteva zile de cand m-ai conceput în burtica ta. Cu… adevărat, nu aș putea să explic fericirea ce o simt pentru că tu vei fi mămica mea. Alt lucru care mă umple de mândrie este să văd dragostea prin care am fost conceput. Totul se pare că ar vrea să-mi spună ca voi fi copilul cel mai fericit din lume! Mami, deja a trecut o lună de când m-ai conceput și pot să văd cum corpușorul meu începe să ia forma, eu știu că nu sunt atât de frumos ca tine, dar acordă-mi o șansă!

Sunt foarte fericit! Dar este ceva care mă preocupă. În ultima vreme am observat că sunt anumite gânduri ce se tot rotesc prin capul tău și nu mă lasă să dorm, dar totul va fi bine, sigur acestea vor trece. Tu nu trebuie să te frămânți așa de tare.

Mami, au trecut deja două luni și jumătate, sunt foarte mulțumit cu noile mele mânuțe, am o poftă teribilă să le folosesc pentru a mă juca. Mami, îmi spui ce se întâmpla? Pentru ce trebuie să plângi în toate nopțile? De ce când te întâlnești cu tata începeți să strigați unul la altul tot mai mult? Am facut ceva rău, v-am supărat cumva? Vă rog, voi face tot ce-mi sta în putință ca să mă iubiți.

Au trecut deja trei luni, mami te văd foarte deprimată, nu știu ce se întâmplă, nu știu ce să mai cred, sunt foarte confuz. Astăzi de dimineață am fost la doctor și ne-a dat o programare pentru mâine. Nu știu pentru ce, eu mă simt foarte bine. Cumva te simți tu rău, mamă?

Mami, s-a făcut deja ziua, unde mergem? Ce se întâmplă, mami? Mami, nu te întinde, nu este încă ora de odihnă, nu îmi este încă somn, vreau să mă joc cu mânuțele mele.

Ah! Ce face tubul acesta în căsuța mea? Este cumva o nouă jucărie? Privește! Hei, pentru ce vor să absoarbă căsuța mea? Mami, piciorușul meu, încearcă să îl smulgă! Doamne, pentru ce l-a smuls? Ei nu văd că mă rănesc? Nu văd că sunt mult prea mic pentru a mă apăra singurel? Mami! Așteptați, opriți-vă! Asta este mânuța mea!

Mami, apară-mă! Mami, ajută-mă! Spune-le să se oprească, îți jur că de acum înainte mă voi purta frumos și nu îți voi mai da cu piciorușele. Cum este posibil ca un om să poată face așa ceva cu mine? El cu siguranță mi-o va plăti atunci cand voi fi mare și puternic. Au, mami! Deja nu mai pot suporta. Au, mami! Mami, ajută-mă!

Mami, au trecut deja 17 ani din ziua când eu am plecat și de aici de sus pot să vad cum încă te mai doare pentru că ai luat decizia aceea. Te rog, nu mai plânge, adu-ți aminte că te iubesc și că voi fi aici așteptându-te cu multe sărutări și îmbrățisări. Te iubesc mult!”

Avortul – nu ar trebui să existe pe lista lucrurilor „de făcut” tocmai pentru că reprezinta un act împotriva voinței naturii. Dreptul de a concepe este un dar extrem de prețios pe care orice femeie are datoria morală și sufletească de a-l proteja.

Ceea ce crește în pântecul mamei este o viață, un destin. Acea ființă micuță nu are puterea să se apare dar fiți siguri că își dorește să se nască, să se bucure de iubirea părinților.

Din păcate, avortul este pentru unele femei o „salvare”, dar acea salvare care micuțului îi aduce sfârșitul. Este un paradox cum o femeie alege să oprească o inimă, pentru ca inima ei să bată în continuare.

Emoțiile unui nou început se transformă în halucinații, dorința formării unei familii se înlocuiește cu „libertatea” emoțională, însă drama psihică, deși la început nu este resimțită, ajunge la maturitate să macine un suflet. Al celei care trebuia să fie mamă.

Tocmai de aceea, sfaturile noastre cu privire la folosirea mijloacelor de contracepție nu trebuie neglijate. Așa cum fiecare dintre noi are speranțe și de cate ori îi sunt năruite de ceva sau cineva, suferim, la fel de întâmplă și cu micuțul care începe să se dezvolte. O inimă plină de speranțe se oprește brusc atunci când un gând rău pune stăpânire pe situație.

Alegeți să dați, nu să luați viața!

Alăturați-vă demersului nostru și spuneți „Da, pentru viață!”, semnând o petiție!

Semneaza petitia „Da, pentru viață!”

O campanie de conștientizare susținută de Armonia Hospital

Dr. Mohamed ZAHER
Director General
Armonia Hospital