Ne-am născut liberi să alegem ce ne place, să trăim experiențele pe care le dorim, să visăm la speranțe, să traim în liniștea vieții zgomotoase. Dincolo de un gest știm că stă un sentiment, dincolo de o emoție este o trăire, așa cum dincolo de un cuvânt este un gând. Sentimentele, trăirile, gândurile, intențiile fac parte din viața fiecăruia. Vă doresc să vă găsiți libertatea de a le păstra doar pe cele bune, cele cu care vă puteți construi visele, care vă ajută să vă dezvoltați, care vă oferă încredere în forțele proprii. Să învățați când să îi protejați pe cei pe care îi iubiți, să dăruiți fericire acelora care o merită, să îi încurajați pe cei în care credeți, să iubiți binele și frumosul, să fiți bucuroși de ceea ce vă înconjoară.

În viață, unele lucruri încep, pe măsură ce altele se încheie. Timpul se scurge încet, încet, până când se consumă de tot. Pentru voi, adolescente – gravide – tinere mămici – femei, pentru voi toți ceilalți, timpul meu are o altă însemnătate decât are pentru mine. Are o altă dimensiune și este altfel evaluată tocmai prin prisma tangenței care ne “apropie”. Îmi împart timpul, mai bine zis viața, cu cei care au nevoie de ea. Și fac acest lucru de foarte mulți ani…

Dorință, speranță, vis, împlinire, bucurie

Au trecut ore, au trecut zile… săptămâni. S-au scurs luni… și ani. Privesc în urmă, retrăind cu emoție fiecare clipă. De concentrare, reușită, oboseală, speranță, zâmbete, preocupare, de optimism. Sunt cu certitudine momentele care definesc conceptul de MEDIC, care exprimă dăruirea și care emană pasiunea pentru “a face bine” și pentru “a da viața”. La fel cum fiecare persoană își amintește cu drag de clipele frumoase pe care le-a trăit, la fel și medicul din mine își amintește cu emoție fiecare început de viață care a pornit din mâinile mele, fiecare gravidă care răsuflă ușurată când îi spun că micuțul este sănătos, fiecare viitoare mamă căreia îi confirm o sarcină sau fiecare femeie care își regăsește sănătatea după ce am consultat-o.

Sunt mii de paciente care au trecut cu încredere sau cu speranță pragul cabinetului și îmi amintesc de fiecare dintre ele, le salut respectuos cu același zâmbet pe care mi l-au dăruit în semn de apreciere.

Primesc poze cu bebeluși sănătoși și văd familii fericite. Viața mea continuă în fiecare dintre voi; este acolo unde se aude un scâncet, unde răsare un zâmbet, unde curge o lacrimă de bucurie.

ISIS înseamnă EU, NOI și VOI. Vreau să fie, la orice oră și în orice moment, prietenul vostru de nădejde, să fie sprijinul de care aveți nevoie, care să vă aducă ajutorul pe care îl solicitați, să însemne TOT pentru sănătatea voastră. Întreaga echipă este pregătită să facă față oricăror nevoi. Ne găsiți la un click distanță (www.isis-med.ro), la un like (facebook Armonia Hospital), pe o stradă centrală (Mircea cel Bătrân nr. 102) și la un simplu “Alo” ( 07 ISIS ISIS / 07 4747 4747). Suntem toți într-un singur loc (medici neonatologi, pediatri, ginecologi, obstetricieni, oncologi, anesteziști, ecografiști și specialiști cardiologi, interniști, cardiologi, neurologi, ortopezi) pentru tine!

V-ați familiarizat deja cu ideea de „Familie Isis”! Avem în jurul nostru: micuți pe care i-am urmărit cum mișcau în burticile mămicilor, pline de emoții; micuți pe care i-am cunoscut și i-am simțit în mâinile noastre încă dinainte de a se reîntâlni într-o lume exterioară cu mămicile sau cu tăticii lor; copilași care treceau prin momente delicate din viața lor și aveau nevoie de tratament; micuții care au devenit copilașii ce merg la grădinițe. Familia noastră, Isis, peste puțin timp își va trimite copilașii la școală.

Isis naște campioni!
Isis trăiește alături de voi fiecare moment, fiindcă și noi suntem părinți, și noi am trecut și trecem prin ceea ce ați trecut voi.

 Și totuși, unele lucruri încep, pe măsură ce altele se încheie…

Paulo Coelho spunea că “trebuie să știi când se încheie o etapă din viața ta; dacă te încăpățânezi să rămâi mai mult decât este necesar, pierzi bucuria de a trăi și sensul vieții”, iar eu deja știu asta… Nu aș schimba nimic din ceea ce am făcut până acum, pentru că regretele nu și-au găsit loc niciodată în cariera mea.

Am pășit în fiecare dimineață în spital neștiind ce îmi va oferi ziua. Am intrat în sala de operații știind că intervenția trebuie să se încheie în cel mai fericit mod. Am stat în oricare din orele nopții alături de gravide așteptând momentul nașterii, am tăiat împreună cordonul ombilical, am zâmbit, am plâns de fericire. Am trăit momente unice…

Dacă am privi numai înainte, dacă am începe să înțelegem că invidia nu aduce recunoaștere, dacă am face în viață acele lucruri dorite de noi, nu de alții pentru noi, dacă am păstra liniștea momentului tensionat, cu siguranță am învăța să acceptam că tot ce începe are un sfârșit, iar acesta face parte din noi, din existența fiecăruia.

Toate acestea încep cu o viziune, aceea de a recunoaște atunci când o etapă a vieții se încheie și de a găsi tăria de a-i da drumul. Înseamnă să închei ceea ce s-a încheiat fără a-i nega validitatea sau importanța pe care a avut-o în viața ta. Implică recunoașterea faptului că fiecare sfârșit marchează, de fapt, trecerea către o altă etapă, un început către alte culmi. Mai înalte, mai îndepărtate…

Aș vrea să văd tineri dornici să urmeze modele, o generație care să încerce să depășească valorile prezente, să exploreze toate resursele pe care le oferă condiția de ființa umană, să urmărească succesul prin exercițiu și perseverență, în orice și-ar dori.

Aș vrea să văd o generație de medici tineri care învață să devină exemple, care să aibă o personalitate puternică, să fie capabili să nu se lase influențați de tentațiile vieții excentrice, să fie pilonii de rezistență ai societății moderne oricât de deteriorată ar fi aceasta.

Indiferent de drumul pe care îl voi alege în viitor, vă asigur că rămân alături de voi toți – echipa de colegi, pacienți, colaboratori, toți oameni minunați – în aceeași familie Isis. Sufletul meu va fi prezent în toate proiectele Isis, dincolo de ușile blocului operator sau ale sălilor de naștere, în cabinet în fața pacienților, acolo unde minunile prind viață.

Voi fi întotdeauna prezent acolo unde civilizația dă semne de reconstrucție, unde dezvoltarea copiilor este susținută prin proiecte de amploare și unde orice dorință prinde viață.

Atunci când întorci o pagină, închei un capitol sau închizi o carte, nu înseamnă că ai încheiat povestea. Poate însemna doar faptul că ai găsit un loc însorit, un loc în care să te odihnești, să te oprești din citit sau să citești altă carte și să fii mulțumit.