Ce este iubirea? Lumea întreagă vorbește și cântă despre „iubire”, dar nimeni nu are un concept concret despre iubire.

Dragostea adevărată se bazează pe lucruri care nu se schimbă

Aspectul, gândurile unei persoane se pot schimba, comportamentul poate fi influențat de emoțiile de moment, dar asta nu va afecta dragostea noastră pentru ei.

Există mai multe tipuri diferite de personalități în lumea asta

Trebuie să învățăm să lăsam oamenii să fie oameni. Fiecare este unic. Pot spune ca am întâlnit în viața mea unii oameni care păreau cel puțin ciudați. I-am găsit pe toți ca fiind persoane unice, cu experiențe și încărcături unice și o nevoie de cineva căruia să îi pese, să simtă tot ceea ce simt

Oamenii sunt însetați de iubire

Deseori, oamenii aparent răi sunt oamenii care au cea mai mare nevoie de iubire. Este important ca noi să nu judecăm oamenii bazat pe ceea ce credem că ar trebui să fie viața. Nu spun că ar trebui să ne compromitem standardele sau credințele. Dar spun că avem nevoie să le reanalizăm și să încercăm să înțelegem oamenii. Unii oameni sunt mai cruzi, sau cel puțin par a fi. Dar știm, oare, ce se află în sufletul lor? Același soare care topește ceara, întărește argila.

Vezi tu, oamenii sunt diferiți

Încerc să respect individualitatea fiecăruia și să las oamenii să fie oameni. Conflictele dintre oameni nu aduc lumină. Întunericul nu poate alunga întunericul, doar lumina poate face asta. Ura nu poate alunga ura, numai iubirea poate face asta.

Dar mulți oameni nu ascultă…

… chiar dacă îți pasă de ei și le arăți cel mai mare respect. Oamenii sunt de multe ori nerezonabili și egocentrici. Dacă ești amabil, oamenii te pot acuza de motive ascunse. Dacă ești sincer, oamenii te pot înșela. Dacă găsești fericirea, oamenii pot fi geloși. Iartă-i, oricum. A ierta înseamnă a renunța la speranța unui trecut mai bun, care oricum nu poate fi schimbat.

Trebuie să avem gândirea matură despre lucruri de genul acesta

Mulți oameni se închid în stereotipuri și nu pot gândi dincolo de cuvinte și de criticile oamenilor. Avem nevoie să creștem, să ne dezvoltăm și să gândim dincolo de ele. Avem nevoie să căutăm cauzele în loc să reacționăm la sentimentele de suprafață. Iubirea este lipsită de interpretare. Daca îi judeci pe oameni, nu mai ai timp să-i iubești.

Nu putem să ne rezolvăm problemele cu același mod de gândire pe care l-am utilizat atunci când le-am creat (- Albert Einstein)

Problemele nu pot fi rezolvate de către sceptici sau cinici ale căror orizonturi sunt limitate de realitățile evidente. Avem nevoie să putem visa lucruri care nu au mai fost.

Sarcina noastră nu este de a căuta iubirea, ci pur și simplu de a căuta și a găsi toate barierele din noi pe care le-am construit împotriva ei

Să râzi des și mult, să câștigi respectul oamenilor inteligenți și afecțiunea copiilor, să câștigi aprecierea criticilor onești și să înduri trădarea prietenilor falși. Să apreciezi frumusețea, pentru a găsi ce este mai bun în ceilalți, să părăsești lumea puțin mai bun, să știi că cel putin o viață a respirat mai ușor pentru că ai trăit. Aceasta înseamnă că ai reușit. Aceasta este dragostea.

Și este simplu… În practică, am observat că toate încep cu un zambet… Un zâmbet cald este limbajul universal de bunătate. Bunătatea exprimată în cuvinte creează încredere. Bunătatea în gândire creează profunzime. Bunătatea oferită creează dragostea. Este simplu să efectuezi un act aleatoriu de bunătate, cu nicio speranță de răsplată, având siguranța faptului că într-o zi cineva va face același lucru pentru tine. Viața ta nu va fi niciodată la fel.

În cadrul Armonia Hospital, ne este natural să le oferim pacienților noștri toată grija, bunătatea, înțelegerea și iubirea. Iubirea de oameni!

Aceasta este credința noastră simplă. Nu avem nevoie de temple, nu avem nevoie de o filozofie complicată. Propriul nostru creier, propria noastră inimă este templul nostru; filozofia este bunatatea.

Dr. Mohamed Zaher – Manager General Armonia Hospital

“Tratez fiecare pacient ca făcând parte din familia mea!”
– crezul fiecărui medic din cadrul Armonia Hospital –