Doneaza sange pentru viata!

Inițiator: Armonia Hospital
Donator de sânge Donator de zambete

Milioane de persoane din întreaga lume îşi datorează viaţa unor oameni pe care nu-i vor cunoaşte vreodată dar care şi-au donat sângele.

Din păcate, în ceea ce priveşte acest lucru în ţara noastră, doar 1,7% dintre români donează sânge, comparativ cu media europeană de 5%. În activitatea sa medicală, nu de puţine ori echipa Isis a constatat importanţa fiecărei picături de sânge.

De aceea, Asociaţia Clubul Isis a lansat împreună cu Armonia Hospital şi Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Constanţa campania Donator de sânge – Donator de zâmbete.

Poți fi salvator fără să te implici în mod direct într-o operațiune de salvare. Donează sânge pentru viață! Te așteptăm cu drag să-ți ridici pașaportul de donator!

Vino la sediul Centrului Judeţean de Transfuzii Sangvine Constanţa în intervalul orar 7:30 – 13:30 și oferă o șansă la viață; poate cuiva din familia ta, poate chiar ție. Nu vei ști niciodată acest lucru. Sigur nu vei uita că ai făcut un gest umanitar, stimulându-i în acest fel și pe tineri să îţi urmeze exemplul, devenind donatori de sânge.

Pentru a dona este necesar să ai la tine buletinul de identitate, să nu fi consumat alcool cu 48 de ore înaintea donării, să ai peste 57 de kg, să nu fi avut TBC, hepatită, malarie, alergii, să nu fii sub tratament medicamentos, să nu te fi vaccinat în ultimele două săptămâni, să nu fi suferit vreo operaţie minoră în ultimele trei luni sau majoră în ultimele şase luni.

Fiecare persoană trebuie să mănânce în dimineaţa recoltării şi să consume cât mai multe lichide.